Училище с лице, училище за личности

Благодарствено писмо

Уважаема госпожо Директор,

Пишем Ви като родители на Иванка Василева Христова - ученичка от 7 "Е" клас, с класен ръководител Камелия Николова.

Изказваме нашата благодарност за работата на преподавателите, които направиха възможни високите резултати, показани на тестовете за външно оценяване по български език и литература и по математика.

Искаме да благодарим специално на класния ръководител - госпожа Камелия Николова, за упоритата и всеотдайна работа през трите години, в които не само подготви блестящо "Е" клас по математика, но изгради един активен клас, който е готов в много отношения да се самоорганизира и да отстоява позиция.

И двамата сме посещавали редовно родителските срещи, на които, за съжаление, всеки път сме наблюдавали една незряла позиция на някои от родителите, които са предявявали неоснователни претенции и изисквания, несъобразени с мястото на тяхното дете в математическата паралелка на този випуск. Нашето обяснение, че част от родителите, които са професионално реализирани и имат средни до високи доходи, са добили самочувствието да не признават авторитети и да се чувстват последна инстанция по много въпроси.

Обръщаме се към Вас, като високоуважаван директор и ръководител на голям екип от дългогодишни педагози и специалисти:

Бъдете на страната на Вашите учители. Те работят добросъвестно, всеотдайно, честно, със заплащане, което по никакъв начин не съответства на изискванията на професията и за които отплата е успехът на техните ученици.

Успехът е налице - проверете резултатите от тестовете по БЕЛ и математика на 7 "Е" клас. Бяхме записали дъщеря ни на курс по математика в Софийската математическа гимназия. След втория модул преценихме, че нивото на обучението, което получаваме на курса там е несравнимо по-ниско от това, което получаваме на школата, водена от Камелия Николова.

Учителите на 125 СОУ и специално госпожа Николова са тези, които правят училището привлекателно и които го отличават от другите средни училища. Успехът на нейните ученици ще доведе нови математици при Вас.

София, 13. Юни 2012 г.

С уважение: Ася Христова и Васил Христов

преглед на оригиналния документ

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах