Училище с лице, училище за личности

Отличия

Форум 2022

Форум 2022, който се проведе в Клуж Напока, Румъния, събра на едно място голямото международното семейство на Фондация Международната награда на херцога на Единбург, Н.К.В. принц Едуард, граф на Уесекс, Н.В. Маргарета, попечител на румънската корона, Н.К.В. принц Раду от Румъния, Дан Тарчеа, заместник-кмет на Клуж-Напока и съветник Ола Емеше. 300 делегати и гости, както от младежкия, така и от бизнес сектора се събраха и взеха участие в събитието. Седемдесет носители на награди от седем страни в Европа на тържествената церемония получиха своите златни почетни значки и сертификати. Микаела Иванова от 12 а клас /2021/2022 учебна година/, с лидер г-жа Жанета Рачева, беше сред дванадесетте български ученици, които получиха своите златни почетни значки и сертификати. Кралските особи поздравиха участниците и им отделиха специално внимание на тържествена вечеря след награждаването. Международната Награда на херцога на Единбург е младежка програма за личностно развитие, създадена от принц Филип през 1956 година. Тя е разпознавана в цял свят като символ на развитие и отдаденост, демонстрирано от младежите, участващи в нея.

125 СУ „Боян Пенев“ е едно от първите училища в България, което работи по тази програма. Поздравления за Микаела и г-жа Рачева за този голям успех!


"Учител - будител" за 2022 година

В навечерието на празника на Народните будители г-жа Ирена Тасев - главен учител в начален етап на основно образование получи от директора на 125 СУ своя плакет за присъдената ѝ от Педагогическия съвет на училището награда "Учител - будител" за 2022 година. Г-жа Тасева работи активно за възпитание на учениците в общоморалните житейски ценности, в родолюбие, почитане на българските традиции и обичаи. Учениците ѝ отбелязват и почитат подобаващо всеки български празник – национален и християнски. Под наслов „Пазим българските традиции“ всички празници се отбелязват като учениците получават различни творчески задачи, чрез които освен възпитание в патриотизъм, учениците развиват своето креативно мислене и творчески умения. Г-жа Ирена Тасева е изключителен пример за съвременен учител-будител. Честита награда!


Национален форум „Училищата с иновации за бъдещето“

На 21.10.2022 г. под егидата на МОН в Националния дворец на културата се проведе Национален форум „Училищата с иновации за бъдещето“. По време на събитието г-жа Мадлен Христова - старши учител по математика в 125 СУ "Боян Пенев" беше наградена с плакет за значителен принос към реализиращата се иновация в нашето училище. Поздравления за г-жа Христова и за целия екип от преподаватели на 125 училище, които работят по проект "Иновативно училище".


Калоян Гешев

Новият световен шампион по умствена скоростна математика за деца до 12 години се казва Калоян Гешев и е ученик от 6 ж клас на 125 СУ „Боян Пенев“, гр. София, България. На провелото се Световно първенство от 30.09.2022 г. до 02.10.2022 г. в гр. Билефелд, Германия Калоян постигна невероятните 2217 точки, с които спечели златния медал и световната титла. Със задачите от различни дисциплини: събиране, изваждане, умножение, деление, квадратни корени, кубични корени, дроби, конвертиране на валута, преобразуване на мерни единици, изчисляване на календарни дати от 1600 година до безкрайност, изчисляване на време в секунди и много други комбинирани задачи Калоян Гешев се справи за по-малко от два часа, като разполагаше само с лист, на който записваше отговорите на задачите. В състезанието участваха 56 деца от 13 страни и за втори път в неговата история го печели европеец – нашият Калоян. Поздравления за поредния му огромен успех! Горедеем се с теб Кала и ти пожелаваме още много успехи!


Hippo English Language Olympiad

На 19.05.2022 г. във Венеция се проведе трети кръг /полуфинал/ на Hippo English Language Olympiad.

В европейските квалификации нашият ученик Кристиан Станишев от 6. з клас, чийто учител по английски език е госпожа Ганка Дойчева, завоюва почетното второ място в неговата възрастова група (Hippo 2). Кристиан показа изключително високо ниво на владеене на езика и постигна невероятен успех на олимпиадата, в която участват над 60 000 деца от целия свят. Самият той сподели радостта си от възможността да стане част от такова мащабно събитие - "Благодарен съм на учителите и на нашето училище, че имах шанса да участвам в такова незабравимо преживяване". Заедно с него във Венеция беше госпожа Сияна Стойчева.

Олимпиадата се провежда вече десет години в няколко кръга и събира хиляди деца в стремежа им да се развиват в областта на английския език, да създават чуждестранни приятелства и да покоряват върхове. Кристиан е малък вдъхновител, който прославя името на 125 СУ "Боян Пенев" в цяла Европа и доказва, че за мечтите и труда няма граници.

 

 

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас.
Повече информация Разбрах